پروپوزال ارائه مدلی جهت بررسی و اندازه گیری میزان رواج فساد و درجه سلامت سازمان
مولفه های فساد اداری
فساد اداری در شهرداریها
آسیب شناسی فساد اداری در ایران
عوامل موثر بر فساد اداری
عوامل موثر بر کاهش فساد اداری
شاخص های اختصاصی سلامت اداری
عوامل سازمانی و مدیریتی موثر بر فساد اداری
بررسی مدل سنجش سلامت و فساد اداری در شهرداری تهران
پروپوزال فساد اداری
مدل سنجش سلامت و فساد اداری شهرداری تهران
این پایان نامه در خصوص فساد اداری می باشد.و در آن به بررسی مدل سنجش سلامت و فساد اداری در شهرداری تهران می پردازیم.همانطور که می دانیم بروز فساد و تأمین سلامت اداری در سازمانها از جمله مسائلی است که هر سازمانی در هر مکان، زمان و با هر ماهیت وجودی(خدماتی، بازرگانی، غیرانتفاعی و…) میتواند با آن مواجه باشد و به یکی از مهمترین مسائل سازمان بدل گردد. در این صورت هر سازمانی خواهان شناخت ماهیت بروز این مسأله و از بین بردن آن میباشد.
در این تحقیق که با توجه به هدف آن کاربردی است به بررسی و اندازهگیری میزان رواج فساد و درجهی سلامت سازمان با استفاده از مدل سنجش سلامت و فساد سازمانی پرداخته میشود.بر اساس مدل سنجش سلامت و فساد اداری جامعهی مورد بررسی ترکیبی از کارکنان، خبرگان، ارباب رجوع شهرداری تهران و شهروندان شهر تهران را تشکیل میدهد.
هدف اصلی این پایان نامه سنجش میزان سلامت اداری در شهرداری تهران از طریق “مدل سنجش سلامت و فساد اداری شهرداری تهران” با در نظر گرفتن یک دپارتمان معرفی شده از سوی ستاد ارتقای سلامت اداری شهرداری تهران و مقایسهی آن با نمرهی سلامت و فساد اداری کلی شهرداری تهران
چکیده
در این تحقیق به وضعیت سلامت جامع شهرداری تهران، پرداخته شد. به منظور تحقیق در زمینهی سلامتِ این سازمان از مدلی با دو بعد سلامت اداری که دارای 5 مؤلفه، و فساد اداری که دارای 6 مؤلفه است؛ استفاده گردیده و مورد تحلیل قرار گرفتند؛ با این هدف که نمرهی سلامت و فساد اداری به عنوان یکی از پایهایترین اقدامات در جهت مبارزه با فساد و ارتقای سلامت اداری، به دست آید. معاونت شهرسازی و معماری شهرداری منطقهی 7 تهران به عنوان جامعهی هدف در نظر گرفته شد و گروهبندی ویژهای با توجه به مدل انتخابی پژوهشگر و روش ویژهی سنجش نمرهی سلامت و فساد اداری به شرح زیر صورت پذیرفت.
گروههای مورد پرسش در این تحقیق مشتمل بر کارکنان شهرداری، خبرگان آشنا به امور شهرداری، اربابرجوعان به شهرداری که به نحوی از شهرداری خدمت دریافت نمودهاند و شهروندان تهرانی به عنوان مهمترین مخاطبان این سازمان بزرگ که حتی در صورت عدم مراجعه به این سازمان باز هم از اقدامات آن تأثیر مستقیم میگیرند؛ است. از آنجا که محقق توان تمامشماری در هیچ کدام از گروههای مورد پرسش را نداشته با در نظر گرفتن اصول حاکم بر علم آمار و نمونهگیری، در گروه کارمندان 200 نمونه، در گروه خبرگان 25 نمونه، در گروه اربابرجوع 150 نمونه و در نهایت در گروه شهروندان 390 نمونه را انتخاب و مورد پرسش قرار داد.
براي جمع آوري دادهها از پرسشنامه و براي تحليل آنها از نرم افزار SPSS و نرمافزاری که تحت محیط Access و به منظور سنجش نمرهی سلامت و فساد اداری به روش ویژهی مورد استفاده در این تحقیق طراحی شده است، بهره گرفته شد. همچنین محقق به عنوان آزمونی جنبی از آزمون ناپارامتریک تحلیل واریانس فریدمن و آزمون مان- ویتنی و کروسکال- والیس استفاده کرد. يافتههاي تحقيق ضمن تأييد تفاوت تأثیر هر یک از مؤلفههای فساد در بروز فساد و مؤلفههای سلامت در تأمین سلامت اداری، نشان ميدهد كه میان نظرات پاسخگويان با توجه به این که در کدام گروه قرار گرفتهاند تفاوت تأملبرانگیزی وجود دارد. هر چند حدس محقق در معناداری و فاحش بودن تفاوت میان تجربه و ادراک از سلامت و فساد اداری در میان گروههای پرسششونده رد شد اما نتایج چه در روش ویژهی سنجش سلامت جامع و چه در آزمون ناپارامتریک مان – ویتنی از مقایسهی نمره و میانگین به دست آمده بیانگر وجود تفاوت در این دو گروه سؤال بوده است که توجه محقق را به خود جلب نمود.
مقدمه:
بروز فساد اداری در دنیا تا به امروز مورد توجه بسیاری از مسئولین دولتی و غیر دولتی بوده است و از جمله مسائلی بوده که به نظر جمع کثیری از محققان با موضوع توسعه، رابطهی عکس داشته؛ به این معنی که کاهش بروز فساد در افزایش سرعت کشوری در رسیدن به توسعهی انسانی تأثیر مثبت به سزایی داشته است(عباسی و جمالپور1390،ص.45). بروز فساد اداری منجر به از بین رفتن حجم منابع مالی و انسانی قابل توجهی شده و به طرز چشمگیری کارایی و اثربخشی سازمانها را دچار نوسان نموده است. به همین دلیل، بسیاری از سازمانها نسبت به ارائهی روشها و مدلهایی برای نحوهی سنجش میزان رواج فساد در دنیا و سازمانها اقدامات گستردهای نمودهاند و روشهای خاص خود را با دیدگاههای متفاوت بنا نهادهاند.
هر کدام از این سازمانها نیز روش خود را بارها مورد آزمون قرار داده است؛ همچنین روش خود را در کشورهای بسیاری مورد سنجش دادهاند به گونهای که امروزه روش خاص این سازمانها و اطلاعاتی که از سنجشهای خود در سطح بینالملل انتشار میدهند به منبع مهمی برای آشنایی با وضعیت کلی سلامت و فساد یک کشور بدل گشته است. از جمله مهمترین این سازمانها میتوان به سازمان شفافیت بینالملل و بانک جهانی اشاره نمود که آمار انتشار یافته از سوی این دو سازمان به نوعی به یکی از اسناد مهم در شناخت وضعیت کلی یک کشور بدل گشته است.با توجه به این که شهرداری تهران در چندی از تحقیقات پیشین در رابطه با فساد مورد توجه محققان قرار گرفته است و همچنین، توجه ویژهی این سازمان برای آشنایی با میزان سلامت و فساد خود و انجام پروژهای در این زمینه و از دیگر سو استناد به این موضوع که در سامانهی ثبت شکایات سازمان بازرسی کل کشور، بالا بودن تعداد شکایات از شهرداری تهران بسیار چشمگیر است، میتوان گفت که شهرداری تهران به مسألهی فساد اداری دچار بوده و نیازمند شناخت بهتر از این موضوع و بهبود وضعیت خود میباشد.
فهرست:
چکیده: د
فصل اول: 1
1-1-مقدمه: 2
1-2-مسألهی اصلی تحقیق: 4
1-3-بیان مسأله: 4
1-4-ضرورت تحقیق: 5
1-5-اهداف تحقیق: 16
1-5-1- هدف اصلی: 16
1-5-2- اهداف فرعی: 16
1-6-روش انجام تحقیق: 17
پیاز فرایند پژوهش: 18
1-7-فرضیههای تحقیق: 19
1-8-جامعهی آماری: 19
1-9-تعریف واژهها و اصطلاحات تخصصی طرح: 20
3-2- روش تحقیق: 123
3-3- جامعهی مورد مطالعه: 124
3-4- نمونهی آماری و روش نمونهگیری: 124
3-5- روشهای گردآوری اطلاعات: 126
3-5-1- مطالعات کتابخانهای: 126
3-5-2- مطالعات میدانی: 127
3-5-3- طیف لیکرت: 142
3-5-4- دو گزینهای: 142
3-6- پایایی و روایی ابزار 142
3-6-1- پایایی 142
بررسی پایایی متغیرهای فساد: 143
3-6-2- روایی: 145
3-6-2-1- روایی سازه: 145
3-7- روش تجزیه و تحلیل اطلاعات: 146
تجزيه و تحليل واريانس فريدمن آزمون جنبی: 153
آزمون Uمان- ویتنی: 154
آزمون کروسکال- والیس: 154
3-8- جمعبندی و نتیجهگیری: 155
فهرست منابع