پایان نامه کارشناسی رشته صنایع غذایی با عنوان رب گوجه فرنگی

پایان نامه کارشناسی رشته صنایع غذایی با عنوان رب گوجه فرنگی

پایان نامه مراحل ساخت رب گوجه فرنگی
پایان نامه فرآیند تولید رب گوجه فرنگی
پایان نامه فناوری تولید گوجه فرنگی
پایان نامه بسته بندی رب گوجه فرنگی
پایان نامه کنسروسازی رب گوجه فرنگی
فواید بلانچینگ در تهیه رب گوجه فرنگی
فرآیند تولید کنسرو کردن رب گوجه فرنگی
آزمایشات مختلف تولید رب گوجه فرنگی

رفتن به سایت اصلی

دانلود پایان نامه کارشناسی رشته صنایع غذایی با عنوان رب گوجه فرنگی

 

چکیده 

گوجه فرنگی جزء آن دسته از سبزیجاتی است که میوه آن برای تغذیه به کار می رود. مصرف سبزی ها به علت ویتامین، املاح و سلولزی که دارند برای انسان ضروری است. در تهیه رب گوجه فرنگی به منظور جلوگیری از اکسیداسیون ویتامین ها می توان از فرایند بلنچینگ استفاده کرد. با این وجود این فرایند مزایای بسیار دیگری نیز دارد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

 

هدف اصلی از فرایند بلنچینگ غیر فعال کردن آنزیم های نامطلوب است که می توان به آنزیم های تجزیه کننده پکتین اشاره نمود. در اثر بلنچینگ آنزیم های تجزیه کننده پکتین از بین می روند که موجب می شود محصول دارای ویسکوزیته بهتر و رنگ مطلوب تر شود.بلنچینگ باعث می شود عمل فیلتراسیون (جدا کردن پوست و بذر) به خوبی انجام گرفته و از وارد آمدن فشار به دستگاه صافی جلوگیری نموده و استهلاک آن را کم می کند. 

فرایند بلنچینگ موجب خواهد شد که بخشی از بار میکروبی ماده غذایی در اثر غوطه ور شدن در آب داغ شسته و خارج شده و بخش دیگر نیز در اثر حرارت از بین رفته و لذا در مجموع بار میکروبی ماده غذایی به نحو چشم گیری کاهش یابد.

 

نکته حائز اهمیت در انجام این فرایند دمای آن در ابتدا و انتهای فصل تابستان می باشد. 

در اوایل فصل تابستان از دمای C60 استفاده می شود و در پایان فصل از دمای حدودC80-70 استفاده می شود. دلیل این تغییر دما این است که در انتهای فصل گوجه فرنگی ها دارای آنزیم‌پكتیناز بیشتری خواهندبود،لذا میبایست دمای بالاتری اعمال شود تا این آنزیم از بین‌برود.

 

 

 

 

کلمات کلیدی:

گوجه فرنگی

فرایند بلنچینگ

رب گوجه فرنگی

صنعت کنسرو سازی

اکسیداسیون ویتامین ها

عمل فیلتراسیون (جدا کردن پوست و بذر)

 

 

 

 

مقدمه 

یکی از مشکلات مهم در نگهداری مواد غذایی فساد فرآورده ها در اثر عوامل مختلف می باشد. به طور کلی فساد عبارت است از هرگونه تغییر در ماده غذایی به نحوی که مصرف کننده از خرید یا مصرف آن امتناع ورزد و ماده غذایی غیر قابل فروش یا عرضه در بازار شود و لذا فساد همواره مترادف با خطر بهداشتی نبوده و در واقع فسادهای بدون خطر بسیار بیشتر از فسادهای مضر می باشد. 

 

برای جلوگیری از بروز فسادها از روش های مختلفی استفاده می شود. از جمله می توان به روش های حرارتی مثل پاستوریزاسیون، استریلیزاسیون، سرخ کردن و نظایر آن، استفاده از حرارت های پائین مثل سرد کردن و انجماد، استفاده از ترکیبات شیمیایی مثل شکر، نمک، سرکه و یا ترکیبات نگهدارنده مثل بنزوات ها، پروپیونات ها و نظایرآن، روش های مبتنی بر خروج رطوبت مثل تغلیظ و یا خشک کردن و روش های قدیمی و سنتی مثل دود دادن، نمک سود کردن و تخمیر اشاره کرد.

 

در بین روش های اشاره شده فوق استفاده از حرارت متداول تر و کاربرد بیشتری داشته و تقریبا برای اکثر مواد غذایی کاربرد دارد. در تکنولوژی نگهداری مواد غذایی در قوطی یا کنسرو سازی نیز اساس نگهداری مواد  غذایی مبتنی بر استفاده از حرارت بوده اگرچه روش های دیگر مثل استفاده از ترکیبات شیمیایی مثل سرکه یا شکر و یا روش تغلیظ در محصولاتی مثل رب گوجه یا کنسانتره آب میوه جات می تواند به عنوان روشهای کمکی مطرح باشد. 

 

 

 

 

فهرست مطالب

1- مبانی نظری و کلیات

    1-1- مقدمه

  2-1- تاریخچه

      2-1-1- تاریخچه صنعت کنسرو سازی

    2-1-2- رویدادهای مهم در تاریخچه کنسروسازی

      2-1-3- تاریخچه کنسرو سازی در ایران

   3-1- نوآوری در صنعت کنسروسازی رب گوجه فرنگی  

 4-1- کارخانه کنسروسازی چیست؟

      4-1-1- معیارهای انتخاب محل کارخانه کنسروسازی

      4-1-2- بهداشت کارکنان

      4-1-3- انبارها

   5-1- ملاحظات اقتصادی

       5-1-1- هزینه کلی کارخانه

   6-1- واژه های عملیاتی

2- فرآیند تولید رب در کارخانه رب همدانیان

     1-2- مقدمه

         1-2-1- منشاء گوجه فرنگی

         1-2-2- ترکیب شیمیایی گوجه فرنگی

         1-2-3- تولید رقم های جدید

         1-2-4- شاخص های یک گوجه فرنگی خوب برای تولید رب

         1-2-5- حمل و تخلیه گوجه فرنگی

    2-2- تاریخچه کارخانه رب همدانیان

  3-2- مراحل ساخت رب گوجه فرنگی

      3-2-1- چکیده ای از خط تولید رب همدانیان

      3-2-2- شستشوی گوجه فرنگی

      3-2-3- سورتینگ و لکه گیری

      3-2-4- شستشوی نهایی

      3-2-5- خرد کردن

      3-2-6- صاف کردن

      3-2-7- پیش گرم کردن (Blanching)

      3-2-8- تغلیظ آب گوجه فرنگی

      3-2-9- پاستوریزاسیون

      3-2-10- پر کردن

      3-2-11- درب بندی

      3-2-12- اتوکلاو گذاری

  4-2- بسته بندی

      4-2-1- قوطی های فلزی

      4-2-2- آزمون یکنواختی لاک

      4-2-3- آزمون پخت لاک

      4-2-4- آزمون چسبندگی لاک

      4-2-5- استاندارد ابعاد دوخت

  5-2- نقش و اهمیت آب در کنسروسازی

      5-2-1- سختی آب

      5-2-2- قلیائیت آب

      5-2-3- سیستم و مراحل کار سختی گیرها

       5-2-4- سیستم تصفیه خانه

       5-2-5- اندازه گیری سختی و PH آب

   6-2- آزمایشات فیزیکی، شیمیایی و میکروبی

        6-2-1- ارزیابی رنگ و بو و طعم

        6-2-2- ارزیابی یکنواختی رب

        6-2-3- اندازه گیری بریکس

        6-2-4- اندازه گیری نمک

       6-2-5- شمارش کپک

       6-2-6- کشت میکروبی

   7-2- بلنچینگ

       7-2-1- ضرورت بلنچینگ      

7-2-2- آنزیم بری گرم و سرد

       7-2-3- سیستم آنزیم بری گرم (هات بریک)

       7-2-4- روش های انجام بلنچینگ

      7-2-5- پی بردن به صحت بلنچینگ

       7-2-6- فواید بلنچینگ در تهیه رب گوجه فرنگی

3- نتیجه گیری، پیشنهادات و انتقادات

    1-3- تاثیر قوطی بر عمر فروشگاهی    

 2-3- عوامل فرسایش قوطی

    3-3- چگونه کیفیت رب پائین می آید؟

      4-3- نگهداری رب در منازل

4- منابع و مآخذ

 

 

 

بررسی اصول و روشها مرتبط با بکارگیری انگاشت کیفیت زندگی در برنامه ریزی شهری

بررسی اصول و روشها مرتبط با بکارگیری انگاشت کیفیت زندگی در برنامه ریزی شهری کلمات کلیدی : سنجش کیفیت زندگی پایان نامه کیفیت زندگی انگاشت کیفیت زندگی شهری پایان نامه انگاشت کیفیت زندگی شهری انگاشت کیفیت زندگی در برنامه ریزی…

پاورپوینت ارزشیابی توصیفی

پاورپوینت ارزشیابی توصیفی کلمات کلیدی : پاورپوینت ارزشیابی توصیفی ارزشیابی توصیفی تحقیق ارزشیابی توصیفی مقاله ارزشیابی توصیفی ارزشیابی تعریف ارزشیابی توصیفی اهداف ارزشیابی توصیفی گام ها و شیوه های اجرای ارزشیابی توصیفی مقیاسها در عملکرد درسی محاسن طرح ارزشیابی توصیفی…

مبانی نظری و پیشینه تحقیق تعهد درک شده کارکنان 28 صفحه

مبانی نظری و پیشینه تحقیق تعهد درک شده کارکنان 28 صفحه کلمات کلیدی : مبانی نظری تعهد درک شده کارکنان پیشینه تحقیق تعهد درک شده کارکنان مبانی نظری در مورد تعهد درک شده کارکنان پیشینه پژوهش تعهد درک شده کارکنان…

چارچوب نظری و پیشینه پژوهش هیات مدیره

چارچوب نظری و پیشینه پژوهش هیات مدیره کلمات کلیدی : مبانی نظری هیات مدیره پیشینه تحقیق هیات مدیره پیشینه داخلی هیات مدیره پیشینه خارجی هیات مدیره پیشینه پژوهش هیات مدیره فصل دوم پایان نامه هیات مدیره مبانی نظری هیات مدیره…

دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق درباره موسیقی 46 صفحه

دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق درباره موسیقی 46 صفحه کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه موسیقی مبانی نظری موسیقی پیشینه تحقیق موسیقی پیشینه داخلی موسیقی پیشینه خارجی موسیقی پیشینه پژوهش موسیقی پیشینه نظری موسیقی ادبیات نظری موسیقی چارچوب…

مدل ویژگی های شغل در طراحی شغل و بررسی نقایص آن

مدل ویژگی های شغل در طراحی شغل و بررسی نقایص آن کلمات کلیدی : مدل ویژگی های شغل روشهای مختلف طراحی شغل نگرشهای مختلف نسبت به طراحی شغل مکاتب فکری مختلف طراحی شغل تعریف نظری  طراحي شغل تعریف عملیاتی طراحي…

چارچوب نظری و پیشینه پژوهش محافظه کاری شرطی و غیرشرطی

چارچوب نظری و پیشینه پژوهش محافظه کاری شرطی و غیرشرطی مبانی نظری محافظه کاری شرطی و غیرشرطی دانلود مبانی نظری محافظه کاری شرطی و غیرشرطی پیشینه تحقیق محافظه کاری شرطی و غیرشرطی ادبیات نظری محافظه کاری شرطی و غیرشرطی فصل…

مدلهای مفهومی و تعاملی دولت و شهر الکترونیک

مدلهای مفهومی و تعاملی دولت و شهر الکترونیک ارزيابي شهر الکترونيک شاخص هاي ارزيابي شهر الکترونيک دولت الکترونیک در ایران تاریخچه دولت الکترونیک در ایران بسترهاي مورد نياز براي ايجاد زندگي الكترونيكي بسترهاي مهم زيرساخت الكترونيك تحقیق درباره شهر الکترونیک…

علل شکلگیری مطالبات معوق بانک صادرات و ارائه الگو برای وصول آن

علل شکلگیری مطالبات معوق بانک صادرات و ارائه الگو برای وصول آن مطالبات بانکی چیست راهکارهای وصول مطالبات عوامل موثر در وصول موفق مطالبات بانکی وصول مطالبات چیست وصول مطالبات بانک صادرات راهکارهایی برای بهبود وصول مطالبات شناسایی عوامل مطالبات…

پاورپوینت فصل ششم کتاب مبانی مدیریت رابینز و دی سنزو ترجمه اعرابی با موضوع مباني رفتار فردي و گروهي

پاورپوینت فصل ششم کتاب مبانی مدیریت رابینز و دی سنزو ترجمه اعرابی با موضوع مباني رفتار فردي و گروهي دانلود پاورپوینت فصل ششم کتاب مبانی مدیریت رابینز و دی سنزو ترجمه اعرابی با موضوع مباني رفتار فردي و گروهي دانلود…

مبانی نظری و پیشینه تحقیق مدل های تعهد سازمانی 46 صفحه

مبانی نظری و پیشینه تحقیق مدل های تعهد سازمانی 46 صفحه کلمات کلیدی : مبانی نظری مدل های تعهد سازمانی پیشینه تحقیق مدل های تعهد سازمانی پیشینه داخلی مدل های تعهد سازمانی پیشینه خارجی مدل های تعهد سازمانی پیشینه پژوهش…

پروپوزال حقوق حاکم بر انتقال سهم الشرکه در شرکتهای تعاونی

پروپوزال حقوق حاکم بر انتقال سهم الشرکه در شرکتهای تعاونی انتقال قهری سهم الشركه ماهیت حقوقی سهم الشركه انتقال قراردادی سهم الشركه انتقال اختیاری سهم الشركه حقوق حاکم بر انتقال سهم الشرکه پروپوزال حقوق حاکم بر انتقال سهم الشرکه پروپوزال…

تشخیص نفوذ با تکنیکهای داده کاوی

تشخیص نفوذ با تکنیکهای داده کاوی تشخیص نفوذ با داده کاوی تشخیص نفوذ با تکنیکهای داده کاوی سیستم های تشخیص نفوذ بر پایه داده کاوی تشخیص نفوذ در شبکه با استفاده از داده کاوی تشخیص نفوذ با الگوریتمهای داده کاوی…

طراحی یک درایور اینورتر تغذیه شده با جریان با کارایی بالا

طراحی یک درایور اینورتر تغذیه شده با جریان با کارایی بالا درایور اینورتر اینورتر های کنترل شده جریان درایور اینورتر تغذیه شده با جریان طراحی یک درایور اینورتر تغذیه شده با جریان با کارایی بالا دانلود مقالات برق دانلود مقالات…

پرسشنامه خودسنجی افسردگی کودکان بیرلسون (DSRS) کودکان و نوجوانان

پرسشنامه خودسنجی افسردگی کودکان بیرلسون (DSRS) کودکان و نوجوانان کلمات کلیدی : مقیاس خودسنجی افسردگی پرسشنامه افسردگی بیرلسون پرسشنامه خودسنجی افسردگی دانلود پرسشنامه خودسنجی افسردگی پرسشنامه خودسنجی افسردگی بیرلسون پرسشنامه خودسنجی افسردگی کودکان پرسشنامه خودسنجی افسردگی نوجوانان مقیاس خودسنجی افسردگی…

پیشینه نظری و فصل دوم پایان نامه انگیزه

پیشینه نظری و فصل دوم پایان نامه انگیزه کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه انگیزه مبانی نظری انگیزه پیشینه تحقیق انگیزه پیشینه داخلی انگیزه پیشینه خارجی انگیزه پیشینه پژوهش انگیزه پیشینه نظری انگیزه ادبیات نظری انگیزه چارچوب نظری انگیزه…

معیارها و شاخص های ارزیابی عملکرد کارکنان و بررسی کامل مدلهای آن

معیارها و شاخص های ارزیابی عملکرد کارکنان و بررسی کامل مدلهای آن ارزیابی عملکرد کارکنان پایان نامه ارزیابی عملکرد کارکنان الگوی مناسب ارزیابی عملکرد کارکنان شاخص های ارزیابی عملکرد کارکنان معیارهای ارزیابی عملکرد کارکنان مدلهای ارزیابی عملکرد کارکنان ارزیابی عملکرد…

مبانی نظری ارزیابی ارزشهای اسلامی در ساختار طراحی لباس زنان و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان

مبانی نظری ارزیابی ارزشهای اسلامی در ساختار طراحی لباس زنان و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان کلمات کلیدی : مبانی نظری طراحی لباس تأثیر مد بر سلامت جسم و روان راهکارهای پیشنهادی مقابله با مد طراحی لباس بانوان…

مبانی نظری ارزیابی تطبیقی بستر زیرساخت های دستگاه های اجرایی برای استقرار مدیریت دانش

مبانی نظری ارزیابی تطبیقی بستر زیرساخت های دستگاه های اجرایی برای استقرار مدیریت دانش مدیریت دانش زیرساخت های مدیریت دانش پیاده سازی مدیریت دانش در سازمان مبانی نظری زیرساختهای مورد نیاز پیاده سازی مدیریت دانش هدف از پیاده سازی مدیریت…

پرسشنامه محقق ساخته فاصله قدرت مدیران

پرسشنامه محقق ساخته فاصله قدرت مدیران پرسشنامه فاصله قدرت پرسشنامه فاصله قدرت مدیران دانلود پرسشنامه فاصله قدرت پرسشنامه استاندارد فاصله قدرت پرسشنامه محقق ساخته فاصله قدرت اندازه‌گیری و تعیین نمره فاصله قدرت مدیران رفتن به سایت اصلی معرفی پرسشنامه فاصله…

پاورپوینت فصل پنجم کتاب بازاريابي و مديريت بازار حسن الوداری با موضوع اندازه گيري کمي بازار و پيش بيني فروش

پاورپوینت فصل پنجم کتاب بازاريابي و مديريت بازار حسن الوداری با موضوع اندازه گيري کمي بازار و پيش بيني فروش پاورپوینت فصل پنجم کتاب بازاريابي و مديريت بازار تألیف حسن الوداری با موضوع اندازه گيري کمي بازار و پيش بيني…

پاورپوینت بهداشت آب

پاورپوینت بهداشت آب دانلود رایگان پاورپوینت رشته بهداشت دانلود رایگان پاورپوینت بهداشت آب پاورپوینت بهداشت آب بهداشت آب آب آشامیدنی سالم آلودگی آب خطرهای زیست شناختی خصوصیات باکتریولوژی آب آشامیدنی گندزدایی آب مخازن و منابع گندزدايي آب انبارها و مخازن…

آموزش نرم افزار Advanced design system 2011 - مناسب سمینار ads

آموزش نرم افزار Advanced design system 2011 - مناسب سمینار ads آموزش نرم افزار Advanced design system 2011 مناسب سمینار ads رفتن به سایت اصلی آموزش نرم افزار Advanced design system 2011 - مناسب سمینار ads 64 اسلاید در قالب…

چارچوب نظری و پیشینه پژوهش عزت نفس دانش آموزان

چارچوب نظری و پیشینه پژوهش عزت نفس دانش آموزان کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه عزت نفس دانش آموزان مبانی نظری عزت نفس دانش آموزان پیشینه تحقیق عزت نفس دانش آموزان پیشینه داخلی عزت نفس دانش آموزان پیشینه خارجی…

پاورپوینت کامل کتاب اقتصاد سنجی حمید ابریشمی

پاورپوینت کامل کتاب اقتصاد سنجی حمید ابریشمی پاورپوینت کامل کتاب اقتصاد سنجی دامودار گجراتی حمید ابریشمی رفتن به سایت اصلی پاورپوینت کامل کتاب اقتصاد سنجی دامودار گجراتی ترجمه حمید ابریشمی به تعداد 22 فایل قابل ویرایش از 22 فصل کتاب…

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *